Chiftelute din carne de porc

Pentru chiftelute avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 400 grame carne tocata (eu folosesc pulpa de porc)
– un cartof
– o ceapa
– usturoi
– patrunjel
– un morcov
– un ou
– 2-3 linguri de faina
– ulei
– legumele se pot pune si in cantitati si mai mari depinde cat de carnoase vreti sa fie piftelutele

 

Mod de preparare:
– se dau toate legumele prin masina de tocat carne sau la robot, si se amesteca cu carnea tocata si cu oul

– daca compozitia este prea moale se adauga 2-3 linguri de faina
– in cazul meu oul a fost cu doua galbenusuri asa ca am fost nevoita sa pun mai mult de 3 linguri de faina
– adaugam sare si piper si compozitia este gata
– in cazul meu oul a fost cu doua galbenusuri asa ca am fost nevoita sa pun mai mult de 3 linguri de faina
– cand s-au prajit le scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi uleiul de la prajit
– se pot servi ca atare sau langa garnitura preferata

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Anmyo spune:

    Reteta e asemanatoare cu a mea. ;)) Numai ca eu folosesc carne tocata amestec.:P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.