Ciorba de fasole

Astazi am gatit ciorba de fasole pentru ca sincer nu am mai mancat de jumatate de an…si cum aveam eu pofta asta m-am pus pe gatit…dar…cel mai bine e daca poftele nu va apuca asa pe nepusa masa, pentru ca e mai bine ca fasolea sa stea la inmuita in apa peste noapte, caci astfel fierbe mai repede. Dar daca patiti ca mine va ia putin mai mult timp firtul fasolelor, dar pofta-i pofta! 🙂

Ingrediente:
– 350 g fasole uscata alba
– fidea
– o ceapa
– un ardei gras
– un gogosar
– un morcov
– pasta de tomate/bulion
– cimbru
– o legatura patrunjel verde
– cateva fire leustean verde
– bors
– sare

Mod de preparare:
– fasolele se pun la inmuiat in apa cu o seara inainte pt a fierbe mai repede
– se pun la fiert, iar pe timpul fierberii se schimba apa de 2-3 ori, dar se pune tot apa calda in loc
– se taie ceapa si se pune la calit impreuna cu 3 linguri de pasta de tomate/bulion si se adauga la fiert impreuna cu fasolele
– se taie si celelalte legume si se pun la fiert in oala
– cand fasolele sunt aproape fierte se adauga fideaua
– cand este fiarta si fideaua se adauga borsul,cimbrul si sarea dupa gust si se mai lasa la fiert 10 minute
– se inchide focul si se adauga la final patrunjelul verde si leusteanul spalate si taiate

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.