Chec aperitiv cu ciuperci

Daca va plac retetele cu ciuperci puteti pregati un aperitiv tare gustos dupa aceasta reteta!:) Este potrivit atat pentru masa de Craciun, Revelion sau chiar masa de Paste!

Ingrediente:
Umplutura:
– 250 grame ciuperci
– o ceapa mare
– ulei pentru calit
– sare si piper dupa gust
Aluat:
– 3 oua
– 12 linguri iaurt
– 250 grame faina
– 50 ml ulei
– 1 pliculet praf de copt
– sare dupa gust

Mod de preparare:
Umplutura:
– se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la calit
– se curata ciupercile, se spalam si se taie marunt maruntim
– cand ceapa devine sticloasa, se adauga ciupercile si se calesc bine

– se condimenteaza cu sare si piper dupa gust
– cand este gata umplutura se trece la pregatirea aluatului
Aluat:
– intr-un castron amestecam faina cu praful de copt
– separat se bat bine cu mixerul cele 3 oua
– peste ouale batute se adauga 12 linguri pline de iaurt si 50 ml ulei si se mixeaza pana se omogenizeaza
– in compozitia rezultata se adauga faina si se amesteca cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza complet

– din aceasta compozitie se adauga 2 linguri in compozitia de umplutura si se amesteca bine pana se omogenizeaza
– se tapeteaza o tava de chec cu un pic de ulei si faina sau cu hartie de copt si se toarna compozitia
– pe mijloc de-a lungul checului se adauga umplutura, indesand usor umplutura catre fundul tavii

– se introduce checul in cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa 40 de minute
– dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.