Saratele cu telemea

Ingrediente:
– 200 ml lapte caldut
– 25 g de drojdie proaspata
– 200 grame telemea sau cas sau orice alta branza sarata doriti
– 250 g unt sau margarina la temperatura camerei
– 550 g faina+ 50 g pentru modelat
– 2 lingurite rase de sare
-mac/chimen (optional)

Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in laptele caldut
– telemeaua se da prin razatoare sau la robot
– se amesteca toate ingredientele si aluatul rezultat se da la frigider 2-3 ore (daca aluatul este lipicios mai adaugati faina, atat cat sa nu se mai lipeasca de maini)
– se pune putina faina pe planseta de lucru, si cu sucitorul de intinde foaia (mai groasa sau mai subtire, dupa cum doriti) si se taie fasii subtirele care se rasucesc (sau le lasati simple) si se adauga mac/susan/sare
– se coc in tava unsa cu unt sau ulei, la o tepteratura de 200 de grade, timp de 15 minute (pana cand sunt rumene)

Pofta buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.