Chec cu cacao

Pana sa incerc retetea aceasta de chec, nu intelegeam unde-i este secretul, de mereu se lasa atunci cand il scot din cuptor. Secretul? Sa mixati foarte bine albusurile, adica spuma ca de bezea, si veti avea un chec pufos si tare bun! Si nu aveti nevoie nici de praf de copt, daca albusurile sunt batute asa cum trebuie

Ingrediente:
– 6 oua marime L
– 180 g faina
– 12 linguri cu ulei
– 230 g zahar
– 2 linguri cacao
– zahar pudra
– esenta de vanilie (optional)

Mod de preparare:
– separam albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu zaharul – este foarte important sa turnati zaharul in ploaie si sa obtineti o spuma consistenta, ca de bezea
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul pe care il adaugam in reprize, nu tot o data
– apoi se amesteca cele doua compozitii si se omogenizeaza
– dupa ce am omogenizat bine, adaugam faina si amestecam cu o lingura de jos in sus pana se incorporeaza complet (optional se poate adauga si un pic de esenta de vanilie)


– 3/4 din compozitie se toarna in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina (sau in care ati pus hartie de copt) iar restul se amesteca cu cacao si se adauga in tava peste prima compozitie
– dupa ce am turnat si compozitia de cacao, se foloseste furculita desenand in zig zig prin chec. In acest fel cele doua compozitii se amesteca mai bine si rezulta un model frumos cand se taie checul
– introducem checul in cuptorul preincalzit la 150 de grade si il lasam 50-60 de minute(depinde foarte mult si de cuptor – la mine la 50 de minute e gata). Daca nu sunteti sigure ca este gata folositi testul cu scobitoarea. Daca scoateti scobitoarea curata din chec e clar ca acesta este gata.

– dupa ce s-a copt, se pudreaza si se lasa la racit, apoi se feliaza

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. stefy spune:

    ma bucur ca rezultatul a fost pe gustul tau…:)

  2. Cristina spune:

    Ma bucur ca in sfarsit ai postat reteta 🙂 …am mai citit pe miresici despre laudatul chec si tot urmaream blogul asteptand reteta. De fapt, exact asa il fac si eu, insa nu stiam la cate grade trebuie tinut in cuptorul electric. Acum m-am lamurit 😉

    Felictari ptr blog si la cat mai multe retete reusite. Cristina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.