Sarmale cu frunza de vie

 Recunosc….cand m-am casatorit nu stiam sa gatesc sarmale…dar acum sotul zice ca am invatat sa fac cele mai bune sarmale:)  Asa ca sunt mandra tare de mine, ca daca nu eu, atunci cine?!! :)) Noua ne plac sarmalele care sunt tari si se tin bine in frunza, nu din alea moi, tocmai de asta, daca se impune, adaug si putina faina sa fac compozitia mai tare 😛

 

Ingrediente:
– 1 kg carne tocata (eu folosesc doar pulpa de porc tocata)
– 100 grame orez
– 2 cepe mari
– frunza de vie
– 1 ou
– 3-4 linguri de pasta de tomate
– o legatura de marar
– 2-3 linguri ulei
– 2-3 linguri cu bors
– 1-2 linguri cu faina
– sare si piepr dupa gust

Mod de preparare:
– se taie ceapa marunt si si pune la calit impreuna cu orezul si pasta de tomate (asa suntem sigure ca sarmalutele vor fi fierbe mai repede)
– amestecul se caleste aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand prin el
– cand este gata, se ia de pe foc si se amesteca cu carnea, oul, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust
– daca compozitia este prea moale (asa cum s-a intamplat la mine, din cauza ca oul a fost dublu si a facut compozitia mai moale) adaugam 2 linguri de faina ca sa nu se desprinda sarmalutele la fiert
– intr-o oala se pune apa la fiert, si cand incepe sa fiarba se adauga frunza de vie, se lasa circa 1-2 minute (se opareste) si se scoate din apa, intr-un vas
– din compozitia rezultata incepem sa facem sarmalutele
– cand este gata, se ia de pe foc si se amesteca cu carnea, oul, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust
– cand am terminat de facut sarmalele, le punem la fiert cuprinse in apa
– din compozitia rezultata incepem sa facem sarmalutele
– cand este gata, se ia de pe foc si se amesteca cu carnea, oul, mararul tocat marunt, sare si piper dupa gust
– cand am terminat de facut sarmalele, le punem la fiert cuprinse in apa
– cand sunt aproape gata mai adaugam o lingura cu paste de tomate si 2-3 linguri cu bors (in functie de cat de acrute doriti sa fie)
– le mai lasam sa fiarba 10-15 minute si sunt gata
– noi le servim intotdeauna cu smantana si mamaliguta

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.