Ciorba de cartofi cu oua intregi

Sigur vi se pare o combinatie ciudata aceasta ciorba, dar va spun sigur ca e foarte gustoasa. Si eu am avut o oarecare reticenta sa o gust, cand am auzit cum sunt combinate ingredientele, pana am gustat-o, si apoi am facut-o mereu si mereu!

Ingrediente:
– 1 kg de cartofi
– 2 cepe
– 4 oua
– 3 linguri de orez
– zarzavat (am folosit de cel de la borcan care contine: morcov, ardei gras, gogosari, radacina patrunjel, si patrunjel)
– 3 linguri pasta de tomate
– bors (dupa gust)
– sare dupa gust
– un pic de ulei pentru calit ceapa

Mod de preparare:
– se curata cartofii si se taie cuburi
– se pun la fiert impreuna cu orezul
– se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste impreuna cu pasta de tomate
– dupa ce am calit ceapa, se adauga la fiert impreuna cu cartofii,orezul si se adauga si zarzavatul
– se lasa la fiert pana cand cartofii sunt aproape gata
– se adauga borsul, in functie de cat doriti sa fie de acra ciorba
– se adauga sare dupa gust
– se mai fierbe ciorba 5 minute si se adauga ouale, spargandu-le cu mare grija
– se mai lasa sa fiarba pana cand ouale „se aduna” si sunt fierte tari (asa cum se observa mai jos), circa 5-6 minute

– cand au fiert si ouale, ciorba este gata

Pofta buna!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.