Ciorba de cartofi cu oua intregi

Sigur vi se pare o combinatie ciudata aceasta ciorba, dar va spun sigur ca e foarte gustoasa. Si eu am avut o oarecare reticenta sa o gust, cand am auzit cum sunt combinate ingredientele, pana am gustat-o, si apoi am facut-o mereu si mereu!

Ingrediente:
– 1 kg de cartofi
– 2 cepe
– 4 oua
– 3 linguri de orez
– zarzavat (am folosit de cel de la borcan care contine: morcov, ardei gras, gogosari, radacina patrunjel, si patrunjel)
– 3 linguri pasta de tomate
– bors (dupa gust)
– sare dupa gust
– un pic de ulei pentru calit ceapa

Mod de preparare:
– se curata cartofii si se taie cuburi
– se pun la fiert impreuna cu orezul
– se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste impreuna cu pasta de tomate
– dupa ce am calit ceapa, se adauga la fiert impreuna cu cartofii,orezul si se adauga si zarzavatul
– se lasa la fiert pana cand cartofii sunt aproape gata
– se adauga borsul, in functie de cat doriti sa fie de acra ciorba
– se adauga sare dupa gust
– se mai fierbe ciorba 5 minute si se adauga ouale, spargandu-le cu mare grija
– se mai lasa sa fiarba pana cand ouale „se aduna” si sunt fierte tari (asa cum se observa mai jos), circa 5-6 minute

– cand au fiert si ouale, ciorba este gata

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.