Cornulete cu rahat

Cornuletele imi aduc aminte de copilarie…pentru ca mama le facea de sarbatori, de zilele noastre de nastere, si ma intreb cum de avea atata rabdare sa le faca mici si bune, cand noi eram asa de „cuminti” cand nu era cu ochii pe noi?! :))

Ingrediente:
– 200 g de unt sau untura
– 100 ml lapte caldut
– 20 g drojdie proaspata
– 200 g rahat
– aproximativ 400 g faina
– 2 plicuri zahar vanilat (16 g)

Mod de preparare:
– rahatul se taie baghete mici
– drojdia se dizolva in laptele caldut
– intr-un bol se pune 350 g de faina se adauga untura (untul) si laptele
– se amesteca si se framanta pana devine un aluat potrivit – daca mai trebuie faina adaugati treptat (se poate depasi cantitatea de 400 g)
– aluatul se tine la rece 30 minute
– se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet

– cornuletele se aseaza in tava tapetata cu unt

– se coc la foc potrivit
– se pudreaza calde cu zahar pudra

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.