Cornulete cu rahat

Cornuletele imi aduc aminte de copilarie…pentru ca mama le facea de sarbatori, de zilele noastre de nastere, si ma intreb cum de avea atata rabdare sa le faca mici si bune, cand noi eram asa de „cuminti” cand nu era cu ochii pe noi?! :))

Ingrediente:
– 200 g de unt sau untura
– 50 ml lapte
– un cubulet drojdie (25 g)
– rahat
– aproximativ 400 g faina
– un plic zahar vanilat
– un pic de praf de copt
– zeama de lamaie

Mod de preparare:
– rahatul se taie baghete mici
– drojdia se dizolva in lapte
– peste faina se adauga untura (untul), laptele si praful de copt stins cu zeama de lamaie
– se amesteca si se framanta pana devine un aluat potrivit
– aluatul se tine la rece 30 minute
– se intinde cate o foaie subtire, sa taie in patratele, se pune la mijloc cate o bucatica de rahat si se da forma de cornulet

– cornuletele se aseaza in tava tapetata cu unt

– se coc la foc potrivit
– se pudreaza calde cu zahar pudra

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.