Ciorba de cartofi cu verdeata

Primavara cand apare verdeata (patrunjel, leustean, stevie, urzici, etc), ciorba de cartofi cu multa verdeata este nelipsita din meniul nostru. O data pe saptamana clar o avem pe masa, pentru ca dupa o iarna in care am mancat multa carne, si nu am facut miscare mai deloc, merge o cura de asta cu verde 🙂

Ingrediente:
– 800 grame de cartofi
– o ceapa mare
– un morcov
– un ardei verde sau rosu
– o legatura leustean
– o legatura patrunjel
– o legatura stevie
– o legatura loboda
– 2 cepe verzi
– 3 linguri cu orez
– 2 linguri pasta de tomate
– bors
– ulei pentru calit ceapa
– sare dupa gust

Mod de preparare:
– se curata cartofii, se spala si se taie cubulete si se pun la fiert cu orezul
– ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu pasta de tomate
– se taie morcovul si ardeiul cubulete foarte mici si se pun in oala la fiert
– se spala si se toaca loboda, stevia si ceapa verde si se pun la fiert impreuna cu celelate ingrediente
– cand cartofii sunt aproape fierti, se pune si borsul(dupa gust) si sarea si sa lasa sa mai fiarba aproximativ 10 minute
– cand ciorba este gata, se inchide focul si se adauga patrunjelul si leusteanul tocate

– noi am servit ciorba cu ceapa verde 🙂

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.