Prajitura”Krem a la Krem”

Va marturisesc ca este o prajitura absolut delicioasa…Nu are toate ingredientele naturale, ca sa zic asa, dar  sa mai pacatuim si noi, din cand in cand, se poate :)) A pacatui a se citi a folosi plicuri de prafuri, din comert :))
Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm):
Blat:
– 6 oua
– 6 linguri de zahar
– 1 plic Creme Ole de ciocolata
Crema:
– 350 ml frisca lichida
– 150 ml lapte rece
– 1 plic Creme Ole de vanilie
Glazura:
– 200 g ciocolata
– 100 ml frisca lichida

Mod de preparare
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu zaharul, ca la bezea

– apoi se adauga cate un galbenus si se mixeaza putin dupa fiecare
– la sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai mixeaza putin, cat sa se omogenizeze

– compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se coace la 180 grade circa 20 de minute
– cand este gata se lasa la racit total

Crema:
– se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie
– se bate cu mixerul cam 1 minut pana cand crema s-a intarit destul de bine
– se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider

Glazura:
– se topeste ciocolata intr-un ibric impreuna cu frisca
– dupa ce s-au topit se lasa la racit
– cand amestecul a ajuns la temperatura camerei, se toarna peste prajitura si se intinde uniform
– apoi se da la rece pana se intareste glazura

Pofta buna!!!

19 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.