Prajitura”Krem a la Krem”

Va marturisesc ca este o prajitura absolut delicioasa…Nu are toate ingredientele naturale, ca sa zic asa, dar  sa mai pacatuim si noi, din cand in cand, se poate :)) A pacatui a se citi a folosi plicuri de prafuri, din comert :))
Ingrediente (pentru o tava de 20×30 cm):
Blat:
– 6 oua
– 6 linguri de zahar
– 1 plic Creme Ole de ciocolata
Crema:
– 350 ml frisca lichida
– 150 ml lapte rece
– 1 plic Creme Ole de vanilie
Glazura:
– 200 g ciocolata
– 100 ml frisca lichida

Mod de preparare
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma cu zaharul, ca la bezea

– apoi se adauga cate un galbenus si se mixeaza putin dupa fiecare
– la sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai mixeaza putin, cat sa se omogenizeze

– compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt
– se coace la 180 grade circa 20 de minute
– cand este gata se lasa la racit total

Crema:
– se pun intr-un bol frisca, laptele si praful de vanilie
– se bate cu mixerul cam 1 minut pana cand crema s-a intarit destul de bine
– se intinde uniform pe suprafata blatului rece si se baga la frigider

Glazura:
– se topeste ciocolata intr-un ibric impreuna cu frisca
– dupa ce s-au topit se lasa la racit
– cand amestecul a ajuns la temperatura camerei, se toarna peste prajitura si se intinde uniform
– apoi se da la rece pana se intareste glazura

Pofta buna!!!

19 comments

Lasă un răspuns la Anonim Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.