Ardei umpluti cu carne

Atunci cand fac sarmale, fac si 2-3 ardei umpluti, pentru mine. Caci eu ii ador, desi sotul prefera sarmalele. Mie imi place gustul lor, dar si faptul ca e mai usor sa umpli cativa ardei decat sa invarti sarmale :))

Ingrediente:
– 1 kg carne tocata
– 2 cepe mari
– 250 gr orez
– 1 ou
– o legatura de marar
– 2-3 linguri pasta de tomate
– 8 ardei grasi (sau mai multi, depinde cat sunt de mari)
– sare si piper dupa gust
– 2 linguri de faina

Mod de preparare:
– se caleste ceapa cu pasta de tomate si cu orezul
– dupa ce le-am calit, le amestecam cu carnea si cu mararul tocat marunt si cu oul
– daca compozitia este moale se adauaga 2-3 linguri de faina pentru a lega compozitia – se spala ardeii si se taie capacelul cu codita pentru a-i curati de seminte
– la final adaugam sare si piper dupa gust
– se spala ardeii si se taie capacelul cu codita pentru a-i curati de seminte
– dupa ce s-au scurs de apa ii umplem cu compozitia pregatita iar deasupra punem iar capacelul cu codita sau o feliuta de rosie pentru a nu iesi compozitia din ei la fiert
– se pun la fiert, acoperiti cu apa, la foc mic
– se fierb circa o ora si 10 minute (timpul depinde de dimensiunea ardeilor)

– se servesc cu mamaliguta si cu smantana

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.