Tarta cu caise

Pe perioada verii fac foarte des tarta cu fructe (caise, visine, zarzari, capsuni). Dar nu ne lipseste nici iarna pentru ca apelam la fructele congelate. De data asta am facut cu fructe de la congelator pentru ca trebuia sa termin proviziile de toamna trecuta…

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm):
– 5 oua
– 200 g zahar
– 10 linguri ulei
– 170 g faina
– 1/2 lingurita rasa de praf de copt
– fructe (de data aceasta am folosit caise)
– esenta (de care doriti si cat doriti)
– zahar pudra

Mod de preparare:
– separam albusurile de galbenusuri
– albusurile se mixeaza cu zaharul
– galbenusurile se amesteca cu uleiul
– se adauga albusurile peste galbenusuri si se omogenizeaza bine
– se amesteca cu o lingura de sus in jos pentru a se incorpora bine faina
– compozitia rezultata se pune in tava tapetata cu hartie de copt
– deasupra se aseaza fructele (se apasa cu degetul un pic pe ele pentru a intra cat de cat in compozitie)
– peste acestea se adauga faina, praful de copt si esenta
– se lasa la cuptor la foc potrivit. Pentru a sti daca e gata folosim testul cu scobitoarea…eu am lasat 35 min la 140 grade (cred ca optim era sa o scot la 30 de minute)

– cand s-a racit se pudreaza cu zahar pudra si se taie

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. aura carolina spune:

    Am sa probez si eu ….arata f bine

  2. stefy spune:

    data viitoare cu mare drag!!1

  3. Ooaau ce pufos arataaaa!!!Vreau si euuu…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.