Salata de vinete – de post
Mie imi place salata de vinete cu maioneza iar sotului meu ii place cea fara maioneza asa ca intotdeauna fac de ambele feluri:) doar ca astazi am fost cam lenesa si m-am aliniat gusturilor sotului…:))
Pentru aceasta salata avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 1 kg de vinete
– 1 ceapa
– ulei
– sare
Mod de preparare:
– se coc vinetele
– cand sunt coapte le curatam de coaja, le rupem suvite si le punem la scurs 2-3 ore
– se taie ceapa foarte marunt si se amesteca bine in mana cu sarea, a pentru a-i mai scadea din iuteala
– cand vinetele sunt scurse se maruntesc la robot (in cazul in care nu aveti robot se foloseste un cutit si se toaca marunt)
– se amesteca vinetele cu ceapa, se adauga ulei in ploaie si se amesteca bine (uleiul se adauga treptat)
Pofta buna!!!