File de pangasius cu cartofi la cuptor

Ingrediente:
-4 bucati file de pangasius
– 6-7 cartofi
– un pic de ulei
– condimente pentru peste
– condimente pentru cartofi: sare, boia de ardei dulce, oregano
– folie de aliminiu

Mod de preparare:
– intotdeauna eu pun fileul pe un prosop de bucatarie ca sa se mai abosarba din apa retinuta de peste
– am lasat 10 minute pestele pe prosop, dupa care l-am condimentat pe ambele parti
– fiecare bucatica de file am asezat-o pe o bucata de folie de aluminiu pe care am uns-o inainte cu un pic de ulei
– am impaturit folia si am asezat-o in tava
– asa se procedeaza cu fiecare bucatica de peste
– cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele
– am uns cu ulei alte bucati de folie de aluminiu, si am asezat cate 3-6 rondele de cartofi, pe fiecare folie, le-am impaturit, si le-am asezat in tava langa foliile cu peste
– am lasat totul la cuptor 30 de minute la temperatura de 140 grade (Pentru a fi siguri ca este gata se poate incerca cu furculita un cartof – daca furculita intra usor in cartof, ii puteti scoate din cuptor caci sunt facuti)

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.