File de pangasius cu cartofi la cuptor
Ingrediente:
-4 bucati file de pangasius
– 6-7 cartofi
– un pic de ulei
– condimente pentru peste
– condimente pentru cartofi: sare, boia de ardei dulce, oregano
– folie de aliminiu
Mod de preparare:
– intotdeauna eu pun fileul pe un prosop de bucatarie ca sa se mai abosarba din apa retinuta de peste
– am lasat 10 minute pestele pe prosop, dupa care l-am condimentat pe ambele parti
– fiecare bucatica de file am asezat-o pe o bucata de folie de aluminiu pe care am uns-o inainte cu un pic de ulei
– am impaturit folia si am asezat-o in tava
– asa se procedeaza cu fiecare bucatica de peste
– cartofii se curata de coaja, se spala si se taie rondele
– am uns cu ulei alte bucati de folie de aluminiu, si am asezat cate 3-6 rondele de cartofi, pe fiecare folie, le-am impaturit, si le-am asezat in tava langa foliile cu peste
– am lasat totul la cuptor 30 de minute la temperatura de 140 grade (Pentru a fi siguri ca este gata se poate incerca cu furculita un cartof – daca furculita intra usor in cartof, ii puteti scoate din cuptor caci sunt facuti)
Pofta buna!!!