Tort cu mousse de cafea

 

Am reusit sa fac si eu primul tort din viata mea. Ornatul este de incepator, dar gustul este nemaipomenit, mai ales daca iubiti dulciurile cu cafea. Mesajul este cu dedicatie pentru sot, iar tortul este mai mult pentru mine, caci eu sunt cea din casa care iubeste cafeaua si tot ce contine cafea :))

Ingrediente (pentru o tava cu diametru de 20 cm):
Blat:
– 3 oua
– 6 linguri cu zahar
– 5 linguri cu faina
– 2 linguri cu cacao
– un plic de zahar vanilat
– 1/2 plic cu praf de copt

Mousse de cafea:
– 5 oua
– 500 ml frisca lichida
– 10 linguri cu zahar
– 250 ml cafea
– 100 g ciocolata cu lapte
– 3 pliculete de gelatina
– un pliculet de zahar vanilat
– 2 linguri esenta de /vanilie

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma

– galbenusurile se amesteca foarte bine cu zaharul si zaharul vanilat
– se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa
– compozitia rezultata se toarna peste albusurile batute spuma

– o tava de tort cu pereti detasabili se tapeteaza cu hartie de copt
– se toarna compozitia in tava si se pune la copt la 150 grade pentru 20 de minute. Pentru a verifica daca blatul este copt se infige o scobitoare in el. Daca scobitoarea are coca pe ea, mai trebuie lasat, daca scobitoarea e curata, blatul este copt.
– dupa ce s-a racit blatul, se scoate din forma si se taie din el 2 cm circular, de jur imprejur. Acest lucru se face pentru ca la sfarsit, cand tortul este gata, sa nu se vada pe margini blatul ci doar mousse-ul de cafea.
– blatul se pune inapoi in tava cu pereti detasabili si se insiropeaza cu 100 ml de cafea din cei 250 ml pregatiti

Mousse de cafea:
– ouale se bat mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat

– ciocolata se topeste pe baie de aburi
– gelatina se pune la inmuiat in cafeaua rece timp de 10 minute, si apoi se topeste la microunde sau pe baie de aburi
– dupa ce am amestecat bine, gelatina cu cafeaua se adauga peste ouale batute cu zahar si se omogenizeaza bine
– frisca se bate cu mixerul si peste ea se adauga compozitia anterioara, ciocolata si esenta si se omogenizeaza


– compozitia obtinuta se aseaza peste blat
– se niveleaza frumos deasupra si se lasa la frigider 1-2 ore
– se orneaza apoi…dupa gust. Tortul se tine la rece minum 4 ore inainte de a se scoate din tava (trebuie scos cu mare grija din tava; eu nu am fost prea atenta si l-am scos cam „ciufulit”, dar gustul a fost foarte bun)


Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

  1. stefy spune:

    este foarte gustos!!! merita incercat!!

  2. RalluuRallu spune:

    Arata foarte bine si cred ca este foarte gustos:X;x

  3. stefy spune:

    pentru mine a fost important ca primul meu tort a iesit super…insa sper ca la urmatorul sa imi iasa si aspectul frumos…:)

  4. Anonim spune:

    Important este cä Gustul este bun. Experienta de Ornare vine prin Exercitiu.
    Combinatie de Cafea cu Ciocolatä este tare.Compliment

  5. stefy spune:

    de aratat arata asa si asa ca inca nu-s experta in ornat torturi :), dar gustul e super bun….

  6. Monya spune:

    vreau sa ti spun ca arata bestial……si o sa -l incerc si eu…neaparat….Felicitari.

  7. stefy spune:

    multumesc…este un tort absolut delicios…

  8. Arata de nota 10! Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.