Minciunele

Cine-mi spune si mie de unde li se trage denumirea acestor gogosi? 🙂 Indiferent cum le zicem, mie-mi plac, si imi place si designul lor 🙂

Ingrediente:
– aprox.400 g faina
– un ou
– 25g de drojdie proaspata
– 250 ml lapte
– esenta (de care doriti si cata doriti)
– un praf de sare
– ulei pentru prajit
– zahar pudra

Mod de preparare:
– se incalzeste un pic laptele si se dizolva drojdia in el
– intr-un bol se pune faina, se adauga laptele cu drojdia si restul  ingredientelor si se framanta aluatul, pe care il lasam la dospit aproximativ 30-40 minute (trebuie sa se desprinda de peretii bolului – atunci stim ca aluatul e gata, iar in functie de faina folosita e posibil sa aveti nevoie de mai mult sau mai putin de 400 g)
– pe planseta de lucru, unsa cu putin ulei, se intinde o foaie mai subtire (pentru ca ele mai cresc la prajit), se taie fasii, apoi fiecare fasie se taie in patratele, iar fiecare patratel se cresteaza la mijloc si se rasuceste

– se prajesc in ulei incins, si se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul
– se pudreaza cu zahar pudra, cat inca sunt calde

Pofta buna!!!

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.