Strudel cu mere

De data asta nu am niste poze reusite, dar pentru ca a iesit foarte gustos am sa va descriu reteta…

Ingrediente:
– o foaie de aluat de foietaj (400 gr)
– 3 mere mari
– 1 ou
– 5 linguri de zahar
– 1 lingura cu varf de faina
– o lingura de unt sau margarina
– o lingura de scortisoara

Mod de preparare:
– se curata merele si se toaca la robot sau se dau prin razatoare
– se incinge o tigaie si se topeste untul
– se adauga merele, zaharul, scortisoara si se amesteca bine

– se soteaza compozitia aproximativ 10 minute, dupa care se adauga faina
– se amesteca bine si se mai lasa pe foc cca 1-2 minute, pana se leaga
– se intinde foaia de aluat (dupa ce l-am decongelat) si se pune compozitia in mijloc (compozitia trebuie sa fie aproape rece – la mine era cam calda si s-a subtiat foietajul incat era cat pe ce sa iasa merele prin el),
– compozitia se aseaza astfel incat sa ramana cate 2 cm la marginea superioara si inferioara
– marginile laterale se pliaza peste

– se bate oul intreg si folosind o pensula, se unge bine strudelul cu ou, dupa ce l-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se cresteaza un pic
– se coace, la cuptorul incins la 180 de grade, 20 de minute sau pana cand aluatul s-a rumenit frumos

– ies in jur de 8 portii

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    multumesc pentru sugestii!!

  2. Anonim spune:

    O IDEEIE –NU MAI RADETI MERELE –TAIATILE IN BUCATI MICI ::DUPA CE SCOATETI COTORUL PUNETI ZAHAR SCORTISOARA STAFIDE ,ROM, VANILIE SI O LINGURA DE PESMET PT UN STRUDEL — ESTE F BUN !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.