Prajitura cu ciocolata

Prajitura de fata nu are nevoie de nici o introducere pentru ca pur si simplu te cucereste de la prima degustare.

Ingrediente:
– 2 oua
– 180 gr zahar
– 60 ml lapte
– 85 g ciocolata neagra
– 5 linguri ulei (sau 4 linguri unt)
– 80 gr faina
– 1 lingurita praf de copt

Topping:
– 50 g ciocolata
– 2-3 linguri lapte
– 1 banana

Mod de preparare:
– laptele, uleiul si ciocolata rupta bucati se pun pe foc pana se topeste ciocolata
– ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste
– se adauga apoi ciocolata topita si se omogenizeaza

– la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt

 

– se toarna intr-o forma tapetata cu hartie de copt
– se da la cuptor – la 180 grade primele 5 min, apoi la 150 grade, aprox 30 min
– la suprafata va fi crocanta, iar in interior plina de ciocolata
– se lasa sa se raceasca in tava si intre timp preparam topingul (topim ciocolata in lapte)
– decoram cu bucati de banane si cu topingul de ciocolata

Pofta buna!!!

6 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.