Pizza cu sunca

 Pentru ca sunt pe ultima suta de metri cu sarcina si nu-mi mai permit sa stau prea mult in picioare, azi am facut o pizza cu ce aveam prin casa…si a iesit super buna.:) si chiar mi-a mai ramas si pentru maine, deci am scapat de gatit 🙂

Ingrediente:
Blat:
 – 450 g faina
– 240 ml apa calduta
– 2 linguri ulei de masline
– 1si 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 12,5 g drajodie proaspata (adica jumatate de cubulet de drojdie)
Compozitie pizza:
– mozzarela/cascaval
– kaizer
– ciuperci
– ardei
– sunca
– sos de pizza
– masline

Mod de preparare:
Blat:
– intr-un bol se pune faina si sarea
– drojdia si zaharul se dizolva in apa calduta si se adauga treptat peste faina
– se framanta si la final se adauga uleiul de masline si se framanta bine pana la incorporarea lui in aluat
– se lasa la dospit circa 30 de minute si apoi aluatul se imparte in 3 parti egale (eu cantaresc cele 3 bucati de aluat ca sa fie cat mai egal)
– pe planseta de lucru se presoara faina si apoi din fiecare bucata de aluat de pregateste blatul de pizza
Pizza:
– se intinde foaia de aluat cat mai subtire (mie nu imi place pizza cu aluat pufos)
– am adaugat prima data peste blat sosul de pizza, apoi un strat de mozzarela data prin razatoare, din abundenta
– am adaugat restul ingredientelor taiate felii/ bucati

– la final am adaugat iar un strat de mozzarela rasa

– am pus pizza la copt (la cuptorul preincalzit la 200 grade) circa 15 minute

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    si eu din acelasi motiv o prefer pe cea facuta acasa…:)

  2. Danutza spune:

    Ador pizza facuta in casa pt ca poti sa pui ce vrei si cat vrei pe ea:):)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.