Pizza cu sunca
Ingrediente:
Blat:
– 450 g faina
– 240 ml apa calduta
– 2 linguri ulei de masline
– 1si 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 12,5 g drajodie proaspata (adica jumatate de cubulet de drojdie)
Compozitie pizza:
– mozzarela/cascaval
– kaizer
– ciuperci
– ardei
– sunca
– sos de pizza
– masline
Mod de preparare:
Blat:
– intr-un bol se pune faina si sarea
– drojdia si zaharul se dizolva in apa calduta si se adauga treptat peste faina
– se framanta si la final se adauga uleiul de masline si se framanta bine pana la incorporarea lui in aluat
– se lasa la dospit circa 30 de minute si apoi aluatul se imparte in 3 parti egale (eu cantaresc cele 3 bucati de aluat ca sa fie cat mai egal)
– pe planseta de lucru se presoara faina si apoi din fiecare bucata de aluat de pregateste blatul de pizza
Pizza:
– se intinde foaia de aluat cat mai subtire (mie nu imi place pizza cu aluat pufos)
– am adaugat prima data peste blat sosul de pizza, apoi un strat de mozzarela data prin razatoare, din abundenta
– am adaugat restul ingredientelor taiate felii/ bucati
– am pus pizza la copt (la cuptorul preincalzit la 200 grade) circa 15 minute
Pofta buna!!!
si eu din acelasi motiv o prefer pe cea facuta acasa…:)
Ador pizza facuta in casa pt ca poti sa pui ce vrei si cat vrei pe ea:):)