Cartofi copti cu pesmet
Imi plac cartofii gatiti in orice fel, asa ca astazi am incercat reteta aceasta..:) Ii puteti pregati atunci cand e post, dar nu numai. Eu una, i-as manca non stop, pregatiti in felul acesta!
Ingrediente:
– 5-6 cartofi mari
– 2-3 linguri de ulei
– 2-3 linguri pesmet
– sare
– condimente (eu am pus piper si boia de ardei dulce)
Mod de preparare:
– se curata cartofii, se taie bastonase mai groase, si se pun la fiert, in apa cu sare, circa 15 minute
– cartofii nu trebuie sa fiarba pana se sfarama
– cat timp fierb cartofii facem un amestec din pesmet si condimente
– dupa cele 15minute ii scoatem intr-un castron, ii stropim cu ulei si ii trecem prin amestecul pregatit anterior
– ii asezam in tava de la aragaz in care am pus hartie de copt
– ii asezam in tava de la aragaz in care am pus hartie de copt
– ii dam la cuptorul bine incins pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc
Pofta buna!!!