Gogosi pufoase

Pufoase…si bune…bune de tot!!:)
 

Ingrediente:
– 2 oua
– un cubulet de unt/margarina
– 50 gr zahar
– 200 ml lapte
– faian cat cuprinde (au intrat cam 400 gr)
– un cubulet de drojdie proaspata
– esenta
– 1 varf de cutit sare
– zahar pudra
– ulei pentru prajit

 Mod de preparare:
 se amesteca foarte bine, drojdia cu 2 lingurite de zahar, 2 linguri de lapte si 2 lingura de faina
– amestecul rezultat (maia)se lasa la cald 15 – 20 minute
– se adauga zaharul, sarea si esenta in laptele care a fost incalzit un pic, in prealabil
– se amesteca bine in lapte, pana ce se dizolva tot zaharul
– in alt vas se pune faina iar in mijlocul ei se adauga ouale si maia
– tot acum, se adauga si laptele indulcit si untul topit si se framanta aluatul
– se lasa aluatul  la dospit
– cand aluatul este crescut, se unge planseta de lucru cu ulei, se intinde o foaie groasa cam de 1-2 cm si cu ajutorul unui pahar se taie gogosile

 – acestea se prajesc in ulei incins 

– se pudreaza calde cu zahar pudra

 Pofta buna!!!



De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. stefy spune:

    si erau tare bune,nu i asa/

  2. Ionela spune:

    Asa ne facea mama cand eram copii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.