Negresa de post
Pentru ca este post am facut desert de post. Si da, este o prajitura tare buna chiar daca e de post!!!
Ingrediente:
Pentru blat:
– o cana si jumatate de zahar
– o cana si jumatate de apa
– 3 linguri cacao
– 3 linguri ulei
– un borcan de 400 gr de gem (dupa preferinte)
– esenta rom
– o jumatate de lingurita de bicarbonat de amoniu
– faina cat cuprinde
Pentru sirop:
– 2 linguri ulei
– 2 linguri zahar
– 4 linguri apa
– 2 linguri cacao
Pentru blat:
– o cana si jumatate de zahar
– o cana si jumatate de apa
– 3 linguri cacao
– 3 linguri ulei
– un borcan de 400 gr de gem (dupa preferinte)
– esenta rom
– o jumatate de lingurita de bicarbonat de amoniu
– faina cat cuprinde
Pentru sirop:
– 2 linguri ulei
– 2 linguri zahar
– 4 linguri apa
– 2 linguri cacao
Mod de preparare:
– se amesteca zaharul cu apa, esentele, cacao, bicarbonatul, uleiul si gemul
– se adauga faina in ploaie si se amesteca bine pana devine o compozitie omogena
– compozitia rezultata se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit pana trece testul scobitorii
– ingredientele pentru sirop se pun la foc mic, iar cand incepe sa se lege se stinge focul
– cand este gata blatul se lasa la racit si apoi se toarna deasupra siropul
Pofta buna!!!