Trandafiri cu mere


Ingrediente:
– 400 g aluat de foietaj
– 4 mere
– 6 linguri zahar
– 1 linguri scortisoara
– zeama de la 1/2 de lamaie
Mod de preparare:
– se taie merele se taie in sferturi, se scot coatoarele si apoi se taie felii subtiri
– acestea se pun intr-o cratita si se acopera cu apa
– se adauga in apa 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si se pun la fiert
– cand incepe sa fiarba se dau deoparte
– feliile de mar se scot pe un prosop absorbant si se lasa la racit
– se intinde foietajul si peste acesta se presara zaharul ramas si scortisoara
– se taie fasii de aluat de circa 1.5 cm si pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse


– rulourile se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc
– dupa ce s-au racit se pudreaza cu zahar


Pofta buna!
sunt foarte buni, dar trebuie sa ai mare grija atunci cand ii rulezi…sa strangi bine k altfel se desfac…
yamiii..arata delicios. Clar, o sa incerc si eu reteta !!!