Tort cu mousse de ciocolata

Pentru ca recent a fost ziua iubitului meu sot, am zis ca este o ocazie perfecta pentru a incerca o noua reteta de tort.

Ingrediente:
blat:
– 4 oua
– 4 linguri de zahar
– 4 linguri faina
– o jumatate de pache de praf de copt
mousse de ciocolata:
– 2 oua
– 360 ml lapte
– 250 ml smantana pentru frisca
– 4 linguri zahar
– 100 gr ciocolata
– un plic jumate de gelatina
– 2 linguri amidon
glazura de ciocolata:
– o ciocolata cu lapte sau amaruie
– 25 gr de unt/margarina

Mod de preparare:
Blat: 
– se bat albusurile spuma cu zaharul pana ce acesta se topeste
– se pun galbenusurile unul cate unul se amesteca bine cu mixerul
– se adauga faina si praful de copt putin cat putin si se amesteca incet cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine
– compozitia rezultata se toarna intr-o forma unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preincalzit 15-20 de min la foc potrivit pana trece testul scobitoarea
– cand este gata se lasa la racit si se pregateste moussseul de ciocolata

– cand s-a racit se taie in doua
Mousse de ciocolata:
– intr-o craticioara se amesteca amidonul cu zaharul
– se bat ouale si se adauga peste zahar si se amesteca bine pana cand obtinem o compozitie omogena
– se toarna si laptele, si se aseza craticioara intr-o cratita mai mare, si se fierbe toata compozitia la “bain marie” la foc mic, amestecand in continuu
– se topeste ciocolata tot in bain marie, se inmoaie gelatina in 2-3 linguri de apa rece si se pun ambele in compozita, care in prealabil a fost trasa de pe foc

– se amesteca foarte bine si se lasa compozitia sa se raceasca putin, apoi incorporam si frisca batuta (facuta din cele 240ml smantana)
– se toarna crema obtinuta peste blatul de tort insiropat (eu am facut sirop din apa, zahar si esenta de vanilie) si se pun intr-o forna cu pereti detasabili
– se da la rece 2 ore pana cand se intareste mousseul de ciocolata
– peste acesta se adauga cealalta parte din blat si apoi se face glazura
Glazura:
– se topeste ciocolata si se amesteca cu untul, totul la foc mic
– cand este gata si glazura se adauga peste blatul de tort insiropat si se lasa un pic sa se intareasca si se orneaza dupa gust

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.