Tocanita de ceapa cu carne de vita
O reteta simpla si cu foarte putine ingrediente…:) care se face relativ repede daca aveti o carne de vita buna, nu dintr-aia de se fierbe o zi intreaga si e tot tare 🙂
Ingrediente (pentru 2 portii):
– 350 g carne de vita
– 8 cepe
– 2 linguri pasta de tomate
– sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
– se taie cubulete carnea de vita si se pune la fiert
– cand incepe sa faca spuma, se curata de spuma (eu trec apa prin sita pentru a retine impuritatile sau o schimb)
– intre timp se taie ceapa julien, si la 40 de minute dupa ce am pus carnea la fiert, se adauga si ceapa peste carne (carnea trebuie sa fie aproape fiarta)
– se adauga si pasta de tomate, sarea si piperul si se lasa la fiert pana e gata carnea, ceapa si pana a scazut atat cat se doreste
sigur e buna si cu ardei..mi-ai dat si mie o idee…:)
eu vara adaug si gogosari sau ardei capia, iese o minunatie cu mamaliguta calda. am devenit fan al blogului tau, atatea retete simple si gustoase, chiar e bun cand ajungem in pana de idei.