Rulada cu gem

 

Ingrediente:
– 4 oua
– 6 linguri faina
– 6 linguri zahar
– 1 lingurita praf de copt
– esenta de vanilie
– circa 300 gr gem

Mod de preparare:
– se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de vanilie pana isi dubleaza volumul
– se adauga faina si praful de copt si se omogenizeaza
– compozitia rezultata se toarna intr-o tava de copt (atentie: tava de la aragaz este prea mare pentru cantitatile din reteta) tapetata cu hartiede copt

– se lasa la cuptor la foc medicu circa 20 min pana se rumeneste

– cand este copt blatul se rastoarna pe un prosop de bucatarie umed si tapetat cu zahar si se ruleaza cu foarte mare atentie si se lasa la racit
– dupa ce s-a racit putin se desface, se intinde gemul pe intreaga suprafata a blatului si se ruleaza

– se taie felii si se serveste

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.