Chec de post

Cine spune ca nu sunt si dulciuri de post bune, inseamna ca nu a gustat acest chec minunat…Asa ca va rog sa il incercati si sa-mi spuneti parerea!!:)

Ingrediente (pentru doua checuri):
– 4 cani faina
– 2 cani apa minerala
– 3/4 cana ulei
– 2 cani zahar
– 1 1/2 plic praf de copt
– 2 plicuri zahar vanilat
– cacao ( 2 linguri )
– esenta de vanilie

Mod de preparare:
– uleiul, zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat se mixeaza bine

 – peste acestea se adauga apa minerala
– dupa ce am adaugat si apa minerala se adauga faina, praful de copt si se mixeaza foarte bine
 – compozitia rezultata se imparte in doua si o parte o amestecam cu cacao
– adaugam compozitia alba in tavile tapetate cu hartie de copt si apoi adaugam si compozitia de cacao si trecem cu furculita prin ele pentru a conferi checului un anumit model
– se dau in cuptorul preincalzit si se tin pana trec testul scobitoarea (eu le-am tinut la 170 de grade si se tin 1h si 10 min)

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

7 răspunsuri

  1. stefy spune:

    ma bucur ca a fost pe gustul vostru!!!

  2. irina spune:

    foarte bun si pufos. am facut si in varianta fara gluten si a iesit la fel de bun. sigur o vom repeta.

  3. stefy spune:

    Imi pare rau ca reteta o incercati pentru a comemora un om drag, si nu pentru a sarbatori o persoana, dar ma bucur ca v-am putut fi sursa de inspiratie cu acest desert de post! Astept impresii dupa ce faceti checul!!

  4. Anonim spune:

    Arata fff frumosi si sunt convinsa ca-s si fff buni la gust; va multumesc muuuuult pt. reteta, pentru ca am sa-i fac si eu cat de curand, cand voi marca 4 ani de la stingerea din viata a sotului meu (Dumnezeu sa-l odihneasca !) Dupa acest "eveniment", am sa va impartasesc impresiile. Inca o data, va multumesc muuuuult pt. reteta !

  5. stefy spune:

    ada sa stii ca este foarte bun!!!!

  6. ada80 spune:

    astazi o sa fac si eu acest chec,arata foarte bine si cred ca este si foarte bun

  7. nely spune:

    Foarte bine arata! Chiar imi place…am salvat reteta si iti multumesc! O seara placuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.