Cozonac cu rahat

Ingrediente (pentru doi cozonaci):
– 600 g rahat  
– 1 kg faina de grau
– 5 galbenusuri
– 1 ou pentru uns (se foloseste doar galbenusul)
– 2 cubulete de drojdie (50 g)
– 350 ml lapte
– 300 gr zahar
– 3 linguri smantana
– 50 ml ulei
– coaja de lamaie
– esenta de vanilie

Mod de preparare:
– se incalzeste foarte putin laptele
– se separa albusurile de galbenusuri si se amesteca galbenusurile cu zaharul

– peste acestea se adauga laptele cu drojdia, esenta, smantana si coaja de lamaie si  se amesteca foarte bine
– toate acestea se adauga peste faina si se framanta timp de 45 de minute
– in timpul framantatului se adauga treptat in ploaie uleiul
– se lasa la dospit o ora
– aluatul crescut se imparte in patru parti egale
– fiecare bucata de aluat se intinde in foaie, si pe fiecare foaie se aseaza bucati de rahat

– se fac suluri si se impletec doua cate doua (se trec unul peste altul)
– se aseaza in tavile tapetate cu hartie de copt si se mai lasa la crescut circa 30 de minute
 – se ung cu un galbenus batut si se dau la cuptorul in prealabil incins la 140 de grade
– se lasa la cuptor o ora si 20 min la aceasta temparatura (sau pana trece testul scobitoarea, dar important e ca in prima ora sa nu se deschida usa de la aragaz)
Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.