Cornuri pufoase cu dulceata

Ingrediente:
– 250 ml lapte cald
– 500 g faina
– 25 grade drojdie proaspata
– un varf de cutit de sare
– 25 g unt
– 3 linguri miere
– un borcan dulceata/gem

 Mod de preparare:
– se amesteca drojdia intr-un castronel cu 3 linguri de apa calda
– se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut 15 minute
– untul se dizolva in laptele incalzit si faina se amesteca cu aceasta si cu restul ingredientelor si apoi se adauga si drojdia crescuta (aluatul trebuie sa aiba un aspect omogen  iar vasul trebuie sa ramana curat) 
– se incepe framantarea iar daca e cazul se mai adauga faina sau lapte
– aluatul se lasa la dospit aproximativ o ora
– cand a expirat timpul, aluatul se imparte in mai multe parti egale si fiecare parte se intinde cu sucitorul pe masa, nu foarte subtire si se taie in raze
– la baza fiecarei raze se pune umplutura si se rulaeaza (se incepe cu partea mai mare si se termina cu varful)

– cornurile rezultate se pun in tava tapetata cu hartie de copt se ung cu un ou batut si se dau la cuptor, timp de 20 minute la 175 grade pana se rumenesc (timpul si temperatura depind de cuptor)

 
Pofta buna!


De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. Liana10 spune:

    Bune cornulete!

  2. stefy spune:

    mersi pentru pont. cand o sa fie post o sa incerc si varianta ta..pupici!!

  3. nely spune:

    Tare mult imi plac aceste cornulete! am si eu o reteta asemanatoare dar de post…in loc de lapte pun apa si in loc de unt pun ulei. Intr-adevar ies foarte pufoase….excelente! Pupici si o zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.