Gogosi false

Ingrediente:
– 4 oua
– 8 linguri zahar
– 8 linguri lapte
– 8 linguri ulei
– o lingurita amoniac stins cu otet
– 2-3 pliculete zahar vanilat
– faina cat cuprinde
– ulei pentru prajit
Mod de preparare:
– se bat ouale cu zaharul foarte bine pana se topeste zaharul
– se adauga apoi laptele si uleiul si se amesteca pana se omogenizeaza
– se pune si amoniacul, pe care l-am stins in prealabil cu o lingurita de otet
– se adauga faina, putin cate putin si se framanta pana se obtine un aluat de consistenta plastilinei
– se iau cu mana bucatele de aluat si se formeaza bilute care se aplatizeaza apoi cu degetele (eu m-am jucat cu niste forme – am intins foaie mai groasa de aluat si am decupat cu formele)
– se prajesc in baie de ulei pe ambele parti (este important ca uleiul sa fie foarte bine incins cand punem gogosile la prajit si trebuie lasat spatiu intre ele pentru ca isi dubleaza volumul)
Pofta buna!!!