Prajitura cu bezea si capsuni

 Pentru  ca aveam cateva capsunele (nu pot sa le zic capsuni la cat sunt de mici :P) in gradina, le-am folosit la aceasta prajitura, ca doar nu aveam sa le las sa se strice 🙂

Ingrediente (pentru o tava de 20x30cm):
 Blat:
– 3 galbenusuri
– 250 g faina
– 30 ml lapte
– 120 g unt la temperatura camerei
– 2 linguri miere
– 1/2 plic praf de copt
– un praf de sare
Bezea:
– 3 albusuri
– 300 g capsuni
– 200 g zahar

Mod de preparare:
Blat:
– intr-un bol punem faina peste care adaugam celelalte ingrediente pentru blat
– framantam aluatul si apoi, pe planseta de lucru, intindem o foaie de dimensiunea tavii pe care o folosim
tava pentru copt o tapetam cu hartie de copt si adaugam foaia de blat
– dam la foc mediu, in cuptorul preincalzit, circa 25 minute
– intre timp pregatim si bezeaua
– se spala capsunile, se taie si se pun la scurs
– se mixeaza foarte bine albusurile cu zaharul (zaharul se adauga treptat) pana se topeste zaharul si se obtine un o spuma ferma
– se adauga apoi capsunile si se amesteca foarte bine si cu grija pentru a nu le faramita

– cand este copt blatul (trece testul scobitoarea) se scoate din cuptor si se intinde cu grija si repede bezeaua cu capsuni 
– se mai da la cuptor circa 5-10 minute, pana cand bezeaua devine aurie

– se lasa sa se raceasca si se taie

Pofta buna!!

5 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.