Rulada cu crema de vanilie

Pana sa incerc si eu rulada aceasta, aveam impresia ca a face o rulada cu crema, e multa muncaaa si greuuu, si cand colo e tare simplu si in plus o adaptezi dupa gustul tau cu umplutura care iti place! Astazi am optat pentru crema de vanilie!

Ingrediente :
Blat:
– 5 oua (mai mari, in cazul in care folositi tava de la aragaz, asa cum am folosit-o eu)
– 5 linguri zahar
– 5 linguri ulei
– 4 linguri faina
– 4 miezi de nuca rupti bucatele mici
Crema de vanilie:
– 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
– 300 ml lapte
– 5 linguri zahar
– 150 ml frisca lichida
– ornamente colorate

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si zaharul
– peste ele se adauga galbenusurile
– se amesteca usor cu o lingura de lemn, apoi se adauga uleiul, nuca si faina cernuta si se amesteca totul, usor, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen
– compozitia rezultata e toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca.15 minute sau pana cand se rumeneste usor
– se rastoarna apoi pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt
– se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand e gata crema
Crema de vanilie:
– se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca in loc de 500 ml lapte se folosesc doar 300 ml pentru a iesi o budinca de consistenta mai groasa
– se lasa la racit (acoperiti-i suprafata cu folie transparenta pentru a nu face pojghita)
– cand s-a racit budinca, se bate frisca lichida foarte bine si se amesteca cu budinca
– se unge blatul cu jumatate din crema de vanilie si se ruleaza, din nou, cu atentie
– se da la rece 2 ore dupa care se acopera rulada cu restul de crema si se presara deasupra, cat mai uniform, nuca macinata sau ornamente colorate

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

10 răspunsuri

  1. stefy spune:

    bine de tinut minte si aceasta varianta..ms pentru pont!!

  2. Anonim spune:

    in loc de crema de budinca poti pune crema
    cu nuca oparita in 5 linguri lapte fierbinte ssi unt frecat cu 3 linguri de zahar si 2 plicuri zahar vanilat .dupa ce ai intins crema peste blat decojesti 2 banane si rulezi .ornezi cu frisca si ciocolata rasa

  3. stefy spune:

    nu-ti poti imagina ce bucurie mi-ai facut ca mi-ai vizitat blogul!!!mai ales ca blogul tau e preferatul meu!!!

  4. Laura spune:

    Ma bucur mult ca ai incercat rulada, Stefy 🙂
    Ti-a iesit minunat!!!

  5. stefy spune:

    cu mare drag simona iti oferim o feliuta!!!

  6. Simona Patras spune:

    Vreau si eu o feliuta !!!
    Foarte frumoasa rulada!!!

  7. stefy spune:

    sunt de acord cu tine in privinta prafurilor de budinci, dar cum acum sunt intr-o mare criza de timp, apelez la ajutoare mai nesanatoase!!!:)

  8. Aurora spune:

    foooaaarte bine,harnicutzo!Am totusi o sugestie,incearca sa nu mai foflosesti prafuri pentru budinci! Sunt usor de facut si mult mai sanatoase!!:P te pupam

  9. stefy spune:

    e delicioasa, usor de facut si nu necesita fff mult timp …:)

  10. Monya spune:

    super !!! cred ca este delicioasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.