Poale in brau

Daca e sa spun care e reteta mea preferata cu branza de vaci, sa stiti ca nu stau pe ganduri si va spun clar si la obiect: poalele in brau. Indiferent ce reteta de dulce, de prajituri as face cu branza de vaci, parca nici una nu le intrece la gust pe faimoasele poale in brau!

Ingrediente:
Aluat:
– 300 ml lapte
– un cubulet de drojdie
– 2 oua (unul pentru aluat si unul pentru uns poalele in brau)
– un praf de sare
– 25 g unt
– faina cat cuprinde
– zahar pudra

Umplutura:
– 500 gr branza vaci
– un ou
– 8 linguri zahar (sau mai mult sau mai putin, depinde cat de dulce vreti sa fie branza)
– stafide

Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in laptele incalzit putin (nu foarte mult, doar cat sa nu fie rece)
– se adauga oul, untul, apoi faina cernuta, si praful de sare
– se framanta bine pana cand se obtine un aluat elastic care se desprinde de pe vas
– se lasa la dospit o ora
– intre timp se prepara si branza: se amesteca aceasta cu oul, zaharul si stafidele
– – se iau bucatele mici de aluat si se intind pe plaseta de lucru, cu ajutorul sucitorului
– pe fiecare foita se pune in mijloc cate o lingura de branza
– se ridica “poalele” aluatului peste branza si se lipesc – se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou pe deasupra
– se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc

 – cand sunt gata se pudreaza cu zahar pudra si se servesc cu pofta 🙂

Pofta buna!!!

2 comments

Lasă un răspuns la stefy Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.