Poale in brau

Daca e sa spun care e reteta mea preferata cu branza de vaci, sa stiti ca nu stau pe ganduri si va spun clar si la obiect: poalele in brau. Indiferent ce reteta de dulce, de prajituri as face cu branza de vaci, parca nici una nu le intrece la gust pe faimoasele poale in brau!

Ingrediente:
Aluat:
– 300 ml lapte
– un cubulet de drojdie
– 2 oua (unul pentru aluat si unul pentru uns poalele in brau)
– un praf de sare
– 25 g unt
– faina cat cuprinde
– zahar pudra

Umplutura:
– 500 gr branza vaci
– un ou
– 8 linguri zahar (sau mai mult sau mai putin, depinde cat de dulce vreti sa fie branza)
– stafide

Mod de preparare:
– drojdia se dizolva in laptele incalzit putin (nu foarte mult, doar cat sa nu fie rece)
– se adauga oul, untul, apoi faina cernuta, si praful de sare
– se framanta bine pana cand se obtine un aluat elastic care se desprinde de pe vas
– se lasa la dospit o ora
– intre timp se prepara si branza: se amesteca aceasta cu oul, zaharul si stafidele
– – se iau bucatele mici de aluat si se intind pe plaseta de lucru, cu ajutorul sucitorului
– pe fiecare foita se pune in mijloc cate o lingura de branza
– se ridica “poalele” aluatului peste branza si se lipesc – se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu ou pe deasupra
– se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc

 – cand sunt gata se pudreaza cu zahar pudra si se servesc cu pofta 🙂

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

2 răspunsuri

  1. stefy spune:

    nici eu nu am facut de prea multe ori..si asta pt ca uneori uit de retete asa simple si imi incerc norocul cu ceva nou si poate complicat!!!

  2. Danutza spune:

    Delicioase! Mie imi facea mama in copilarie, abia le asteptam asa calde sa le mananc:) Eu nu am facut pana acum, dar imi notez reteta ca poate imi fac si eu curaj sa incerc:)

Lasă un răspuns la Danutza Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.