Tort cu crema de iaurt si visine

 

De mult tare mi-am propus sa fac tortul asta dar din lipsa de timp am tot amanat pana ce mi s-a facut super pofta de ceva dulce si am trecut la treaba!! Este atat de gustos si racoros incat merge bine chiar si pe frigul asta!!:P

Ingrediente:
Blat:
– 2 oua
– 4 linguri cu zahar
– 4 linguri ulei
– 5 linguri faina
Crema de iaurt:
400 gr iaurt
– 250 ml frisca lichida
– 20 gr gelatina
– 5 linguri zahar
Jeleu:
un compot de visine
– 10 gr gelatina

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma ca de bezea cu zaharul
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri

– se amesteca bine si se adauga faina
– se incorporeaza bine si faina in amestec si compozitia rezultata se toarna intr-o tava rotunda (cu pereti detasabili) tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul in prealabil incalzit. Eu am lasat-o la cuptor circa 15 min la 175 de grade
– cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit
Crema de iaurt:
– frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa
– iaurtul se amesteca cu zaharul
– gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde.
– gelatina dizolvata se amesteca cu 2-3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei
– se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
Asamblare:
– blatul de tort se insiropeaza cu compot de visine (cat doriti)
– peste blatul insiropat se aseaza visine din compot (bineinteles fara samburi)

– peste aceastea se torna crema de iaurt, se niveleaza frumos si se da la frigider pentru cel putin o ora
– cand s-a intarit crema de iaurt, se prepara jeleul astfel: in 200 ml de compot se adauga gelatina, se lasa 5 min sa se hidrateze dupa care se  divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde
– se lasa sa se raceasca putin si se toarna peste tort, se adauga si cateva visine pentru decor si se lasa la frigider pana se intareste si jeleul

-cand s-a intarit si jeleul se scoate cu grija peretele detasabil al tavii si se serveste cu pofta 🙂

 

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

  1. stefy spune:

    gabi, in tava cu pereti detasabili, in care ai copt blatul, pui blatul si restul componentelor, fara sa ungi peretii cu nimic. el se intareste si cu grija scoti peretii detasabili dupa ce sta la frigider…:)

  2. Gabriela spune:

    stefania tortul il asamblezi in forma fara sa ungi peretii cu nimic?

  3. stefy spune:

    are un gust dulce acrisor si noua ne place tare mult!!!

  4. Nu am facut nicodata crema de iaurt, dar sunt foarte curioasa cum e si o voi incerca.
    Duminica placuta!

  5. stefy spune:

    multumesc pentru vizita pe blog…merg si eu la tine pe blog!!:)

  6. Arata super bine.Te pup! Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu.M-am inscris la Persoane interesata.

  7. stefy spune:

    e si super gustos!!:)

  8. ali spune:

    Ce bine arata! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.