Tort cu crema de iaurt si visine

 

De mult tare mi-am propus sa fac tortul asta dar din lipsa de timp am tot amanat pana ce mi s-a facut super pofta de ceva dulce si am trecut la treaba!! Este atat de gustos si racoros incat merge bine chiar si pe frigul asta!!:P

Ingrediente:
Blat:
– 2 oua
– 4 linguri cu zahar
– 4 linguri ulei
– 5 linguri faina
Crema de iaurt:
400 gr iaurt
– 250 ml frisca lichida
– 20 gr gelatina
– 5 linguri zahar
Jeleu:
un compot de visine
– 10 gr gelatina

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma ca de bezea cu zaharul
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se adauga peste spuma de albusuri

– se amesteca bine si se adauga faina
– se incorporeaza bine si faina in amestec si compozitia rezultata se toarna intr-o tava rotunda (cu pereti detasabili) tapetata cu hartie de copt si se da in cuptorul in prealabil incalzit. Eu am lasat-o la cuptor circa 15 min la 175 de grade
– cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit
Crema de iaurt:
– frisca se mixeaza foarte bine pana se ingroasa
– iaurtul se amesteca cu zaharul
– gelatina se hidrateaza 5 minute in 3 linguri de apa, apoi se divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde.
– gelatina dizolvata se amesteca cu 2-3 linguri iaurt, apoi se incorporeaza in restul cremei
– se amesteca bine iaurtul cu frisca mixata
Asamblare:
– blatul de tort se insiropeaza cu compot de visine (cat doriti)
– peste blatul insiropat se aseaza visine din compot (bineinteles fara samburi)

– peste aceastea se torna crema de iaurt, se niveleaza frumos si se da la frigider pentru cel putin o ora
– cand s-a intarit crema de iaurt, se prepara jeleul astfel: in 200 ml de compot se adauga gelatina, se lasa 5 min sa se hidrateze dupa care se  divolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde
– se lasa sa se raceasca putin si se toarna peste tort, se adauga si cateva visine pentru decor si se lasa la frigider pana se intareste si jeleul

-cand s-a intarit si jeleul se scoate cu grija peretele detasabil al tavii si se serveste cu pofta 🙂

 

Pofta buna!!!

8 comments

Lasă un răspuns la Bucate apetisante Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.