Piure de cartofi

O, da…toata lumea stie cat e de simplu sa faci piure..si toata lumea stie sa faca piure…dar am mancat atatea feluri de piure unele mai bune ca altele sau mai putin bune, incat nu stiu daca poate spune cineva care e reteta ideala pentru aceasta banala garnitura:) Acum va prezint modul in care fac eu piureul…si ne place asa cum iese dupa reteta asta…:)

Ingrediente:
– 5-6 cartofi mari
– un cubulet de unt/margarina
– sare dupa gust

Mod de preparare:
– se curata cartofii, se spala si se taie cuburi (este important sa fie cam de aceeasi marime ca sa fie fierte toate cuburile o data)
– se pun la fiert in apa cu sare
– cand sunt cartofii fierti, se scurg de apa in care au fiert. Apa se pastreaza intr-o cana!
– se pune peste cartofi, untul – care intre timp se topeste si se paseaza cartofii cu unealta manuala pentru pasat cartofi (nu stiu exact cum se cheama) sau se poate folosi si mixerul (mie una nu-mi place cum iese cu mixerul- mi se pare ca e prea lipicos)
– se adauga treptat apa din cana, si se amesteca bine, pana cand piureul capata consistenta pe care doriti sa o aiba
– se potriveste foarte bine ca garnitura langa orice!!! (noi azi am servit piureul cu chiftelute si castraveti murati!!)

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

3 răspunsuri

  1. stefy spune:

    multumesc frumos!!!

  2. Foarte interesanta prezentarea..arata delicios si rafinat..:)

    Felicitari!

  3. Chiar ca sunt nenumarate retete,dar fiecare il face cum ii place mai mult.Si la noi se consuma,mai ales Diana este amatoare.Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.