Ciorba de vacuta

Pe frigul asta tare bine merge o supa/ciorba. Asa ca dupa reteta de supa de legume cu piept de pui prezentata zilele trecute, astazi va invit la o portie de ciorba de vacuta

 

Ingrediente:
– 700 g de carne de vacuta
– o ceapa
– 2-3 cartofi
– un ardei
– o radacina patrunjel
– un gogosar
– un morcov
– o legatura patrunjel
– fidea
– sare dupa gust
– bors
– 2-3 linguri pasta de tomate

Mod de preparare:
– se taie carnea bucatele si se pune la fiert
– se spumeaza de cum incepe sa faca spuma, pentru ca se stie ca acest fel de carne face foarte multa spuma
– cand carnea nu mai face spuma,( eu schimb apa de obicei, dar nu este o regula),se adauga legumele (fara cartofi) taiate cubulete si jumatate din legatura de patrunjel
– se lasa sa fiarba impreuna si cand ceapa s-a inmuiat se adauga si cartofii (acestia se adauga mai spre final, pentru ca ei fierb mai usor fata de celelalte legume)
– cand sunt  aproape fierti si cartofii se adauga si fideaua, pasta de tomate, sarea si borsul si se lasa sa fiarba pana cand este gata fideaua
– se inchide focul si se adauga cealalata jumatate de patrunjel tocat marunt si se acopera cu capacul
– se poate servi si dres cu smantana dupa gust

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.