Ciorba de vacuta
Ingrediente:
– 700 g de carne de vacuta
– o ceapa
– 2-3 cartofi
– un ardei
– o radacina patrunjel
– un gogosar
– un morcov
– o legatura patrunjel
– fidea
– sare dupa gust
– bors
– 2-3 linguri pasta de tomate
Mod de preparare:
– se taie carnea bucatele si se pune la fiert
– se spumeaza de cum incepe sa faca spuma, pentru ca se stie ca acest fel de carne face foarte multa spuma
– cand carnea nu mai face spuma,( eu schimb apa de obicei, dar nu este o regula),se adauga legumele (fara cartofi) taiate cubulete si jumatate din legatura de patrunjel
– se lasa sa fiarba impreuna si cand ceapa s-a inmuiat se adauga si cartofii (acestia se adauga mai spre final, pentru ca ei fierb mai usor fata de celelalte legume)
– cand sunt aproape fierti si cartofii se adauga si fideaua, pasta de tomate, sarea si borsul si se lasa sa fiarba pana cand este gata fideaua
– se inchide focul si se adauga cealalata jumatate de patrunjel tocat marunt si se acopera cu capacul
– se poate servi si dres cu smantana dupa gust
Pofta buna!!!