Ciorba de vacuta

Pe frigul asta tare bine merge o supa/ciorba. Asa ca dupa reteta de supa de legume cu piept de pui prezentata zilele trecute, astazi va invit la o portie de ciorba de vacuta

 

Ingrediente:
– 700 g de carne de vacuta
– o ceapa
– 2-3 cartofi
– un ardei
– o radacina patrunjel
– un gogosar
– un morcov
– o legatura patrunjel
– fidea
– sare dupa gust
– bors
– 2-3 linguri pasta de tomate

Mod de preparare:
– se taie carnea bucatele si se pune la fiert
– se spumeaza de cum incepe sa faca spuma, pentru ca se stie ca acest fel de carne face foarte multa spuma
– cand carnea nu mai face spuma,( eu schimb apa de obicei, dar nu este o regula),se adauga legumele (fara cartofi) taiate cubulete si jumatate din legatura de patrunjel
– se lasa sa fiarba impreuna si cand ceapa s-a inmuiat se adauga si cartofii (acestia se adauga mai spre final, pentru ca ei fierb mai usor fata de celelalte legume)
– cand sunt  aproape fierti si cartofii se adauga si fideaua, pasta de tomate, sarea si borsul si se lasa sa fiarba pana cand este gata fideaua
– se inchide focul si se adauga cealalata jumatate de patrunjel tocat marunt si se acopera cu capacul
– se poate servi si dres cu smantana dupa gust

Pofta buna!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.