Rulada cu ciocolata

Ruladele, sunt desertul potrivit atunci cand ai musafiri, si vrei sa ii servesti cu ceva bun dar nu foarte complicat. Si au marele avantaj ca pot fi umplute cu tot felul de creme combinate cu fructe sau fara fructe

Ingrediente:
Blat:
– 5 oua
– 5 linguri zahar
– 5 linguri ulei
– 5 linguri faina
– 3 linguri cacao

Crema de ciocolata
– 150 g ciocolata
– 160 g frisca lichida
– 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:
Blat: 
– se separa albusurile de galbenusuri
– albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si cu zaharul
– galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, dupa care se adauga peste albusurile spuma

– se amesteca bine pana la omegenizare si apoi se adauga faina cernuta si cacao
– se amesteca usor cu o lingura de lemn, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen
– compozitia rezultata se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit (eu am dat la 180 grade), cca.12 minute sau pana cand trece „testul scoabitoarea”

– cand este gata se rastoarna pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt

– se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand e gata crema
 Crema de ciocolata:
– ciocolata se rupe bucati si se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida
– cratita se pune pe foc mic pana se topeste ciocolata, amestecand continuu
– se baga la frigider pana se raceste
– cand este complet rece se mixeaza impreuna cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa
– se desface blatul si se intinde crema (mai putin 4-5 linguri) apoi se ruleaza cu grija
 – se acopera rulada cu restul de crema  (eu am facut si un model cu furculita) si se presara deasupra, cat mai uniform, fulgi de ciocolata, ornamente colorate Dr. Oetker sau ce doriti voi 😛
– se lasa la frigider minim o ora dupa care se serveste cu pofta

Pofta buna!!!

8 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.