Cartofi suedezi


Ingrediente:

– cartofi (eu am facut 7 bucati);
– 50 g cascaval;
– 5 linguri ulei;
– sare
– piper

Mod de preparare
– cartofii se curata de coaja, se spala si se cresteaza in partea superioara din loc in loc pana la trei sferturi din grosimea cartofului (gen acordeon)
– uleiul se amesteca cu sarea si piperul intr-un castron si apoi fiecare cartof se trece prin acest sos
– intr-un vas yena tapetat cu folie de aluminiu se aseaza cartofii dupa ce au fost acoperiti cu sos

 – se dau la cuptor (incins in prealabil) timp 45 de minute la 175 de grade (timpul depinde de gradele setate si de cuptor).
– dupa cele 45 de minute, se scot cartofii de la cuprot si se acopera cu cascaval ras si se mai dau la cuptor 5-10 minute
– este o garnitura care merge bine alaturi de orice

Pofta buna!

11 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.