Cartofi suedezi


Ingrediente:

– cartofi (eu am facut 7 bucati);
– 50 g cascaval;
– 5 linguri ulei;
– sare
– piper

Mod de preparare
– cartofii se curata de coaja, se spala si se cresteaza in partea superioara din loc in loc pana la trei sferturi din grosimea cartofului (gen acordeon)
– uleiul se amesteca cu sarea si piperul intr-un castron si apoi fiecare cartof se trece prin acest sos
– intr-un vas yena tapetat cu folie de aluminiu se aseaza cartofii dupa ce au fost acoperiti cu sos

 – se dau la cuptor (incins in prealabil) timp 45 de minute la 175 de grade (timpul depinde de gradele setate si de cuptor).
– dupa cele 45 de minute, se scot cartofii de la cuprot si se acopera cu cascaval ras si se mai dau la cuptor 5-10 minute
– este o garnitura care merge bine alaturi de orice

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

11 răspunsuri

  1. Sorina spune:

    vas de yena in cuptorul in prealabil incins??? hmmm

    • stefania spune:

      nu am avut niciodata probleme, atunci cand am introdus vasul yenna in cuptorul in prealabil incins, indiferent de reteta pregatita! important este ca vasul sa nu fie rece, caci se produce soc termic si se poate sparge.

  2. stefy spune:

    sunt gustosi!!! si super usor de facut!!!

  3. stefy spune:

    yes, a winning combination!!

  4. Trebuie sa-i fac si eu,altfel mor de pofta.Pup!

  5. Cartofi si cascaval… Cui sa nu-i placa? Cred ca cu totii mancam cu pofta si placere asa ceva.

  6. Marina spune:

    potatoes and cheese, that is a winning combination!

  7. stefy spune:

    si noi mancam multi cartofi gatiti in toate felurile posibile!!!

  8. alinutzika spune:

    sotului si baietelului meu ii plac sigur, ca sunt mari mancatori de cartofi! pup

  9. Danutza spune:

    Foarte buni! Mi-am notat sa-i incerc si eu!

  10. Nely spune:

    Daaaa, foarte gustosi! Pupici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.