Cartofi suedezi
Ingrediente:
– cartofi (eu am facut 7 bucati);
– 50 g cascaval;
– 5 linguri ulei;
– sare
– piper
Mod de preparare
– cartofii se curata de coaja, se spala si se cresteaza in partea superioara din loc in loc pana la trei sferturi din grosimea cartofului (gen acordeon)
– uleiul se amesteca cu sarea si piperul intr-un castron si apoi fiecare cartof se trece prin acest sos
– intr-un vas yena tapetat cu folie de aluminiu se aseaza cartofii dupa ce au fost acoperiti cu sos

– dupa cele 45 de minute, se scot cartofii de la cuprot si se acopera cu cascaval ras si se mai dau la cuptor 5-10 minute
– este o garnitura care merge bine alaturi de orice
Pofta buna!
vas de yena in cuptorul in prealabil incins??? hmmm
nu am avut niciodata probleme, atunci cand am introdus vasul yenna in cuptorul in prealabil incins, indiferent de reteta pregatita! important este ca vasul sa nu fie rece, caci se produce soc termic si se poate sparge.
sunt gustosi!!! si super usor de facut!!!
yes, a winning combination!!
Trebuie sa-i fac si eu,altfel mor de pofta.Pup!
Cartofi si cascaval… Cui sa nu-i placa? Cred ca cu totii mancam cu pofta si placere asa ceva.
potatoes and cheese, that is a winning combination!
si noi mancam multi cartofi gatiti in toate felurile posibile!!!
sotului si baietelului meu ii plac sigur, ca sunt mari mancatori de cartofi! pup
Foarte buni! Mi-am notat sa-i incerc si eu!
Daaaa, foarte gustosi! Pupici!