Cartofi suedezi


Ingrediente:

– cartofi (eu am facut 7 bucati);
– 50 g cascaval;
– 5 linguri ulei;
– sare
– piper

Mod de preparare
– cartofii se curata de coaja, se spala si se cresteaza in partea superioara din loc in loc pana la trei sferturi din grosimea cartofului (gen acordeon)
– uleiul se amesteca cu sarea si piperul intr-un castron si apoi fiecare cartof se trece prin acest sos
– intr-un vas yena tapetat cu folie de aluminiu se aseaza cartofii dupa ce au fost acoperiti cu sos

 – se dau la cuptor (incins in prealabil) timp 45 de minute la 175 de grade (timpul depinde de gradele setate si de cuptor).
– dupa cele 45 de minute, se scot cartofii de la cuprot si se acopera cu cascaval ras si se mai dau la cuptor 5-10 minute
– este o garnitura care merge bine alaturi de orice

Pofta buna!

11 comments

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.