Friptura de porc la cuptor

Intotdeauna friptura ma scoate din incurcatura atunci cand chiar nu mai am nici cea mai mica idee de mancare…:) Asa ca astazi am gatit friptura…si fara garnitura, ca si acolo eram in pana de idei 😛

Ingrediente:
– 1 kg carne de porc –  de data asta am folosit pulpa de porc
– sare, piepr, boia dulce, boabe de mustar
– cateva foi de dafin
– o ceasca cu vin
– 2-3 linguri cu ulei

Mod de preparare:
– carnea de porc se taie felii
– fiecare fleica se condimenteaza pe ambele parti
– se lasa carnea condimentata la frigider o ora ca sa se amestece cu aromele – un vas yena/tava se unge cu ulei si se aseaza apoi bucatile de carne in el
– peste acestea se adauga foile de dafin, vinul si o cescuta cu apa

– se tine la cuptor o ora la temperatura de 200 grade
– cand scade zeama si carnea este rumenita atat cat va doriti se scoate din cuptor si se serveste langa garnitura dorita  

Pofta buna!!

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.