Friptura de porc la cuptor

Intotdeauna friptura ma scoate din incurcatura atunci cand chiar nu mai am nici cea mai mica idee de mancare…:) Asa ca astazi am gatit friptura…si fara garnitura, ca si acolo eram in pana de idei 😛

Ingrediente:
– 1 kg carne de porc –  de data asta am folosit pulpa de porc
– sare, piepr, boia dulce, boabe de mustar
– cateva foi de dafin
– o ceasca cu vin
– 2-3 linguri cu ulei

Mod de preparare:
– carnea de porc se taie felii
– fiecare fleica se condimenteaza pe ambele parti
– se lasa carnea condimentata la frigider o ora ca sa se amestece cu aromele – un vas yena/tava se unge cu ulei si se aseaza apoi bucatile de carne in el
– peste acestea se adauga foile de dafin, vinul si o cescuta cu apa

– se tine la cuptor o ora la temperatura de 200 grade
– cand scade zeama si carnea este rumenita atat cat va doriti se scoate din cuptor si se serveste langa garnitura dorita  

Pofta buna!!

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Papica rapida si numai buna pentru carnivorii mei.Te pup!

Lasă un răspuns la DiaMar-bucataria galbena Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.