Espresso clinker

Domnelor si domnisoarelor, pentru ca este 8 martie, va invit la ceva dulce si tare bun!!! Si cu aceasta ocazie va doresc si eu sa fiti fericite, sanatoase si toate dorintele sa vi se implineasca!! LA MULTI ANI!!

Ingrediente:
– 100 g ciocolata amaruie
– 2 oua
– 200 g faina
– 150 g zahar pudra
– 2 pliculete de ness
– 1 pliculet zahar vanilat
– 1/2 pliculet praf de copt
– 4 linguri miere de albine
– 1 lingura cacao
– 1 lingura de ulei

Mod de preparare:
– ciocolata se rupe bucatele si se pune la topit intr-o lingura de ulei
– cand s-a topit de trage de pe foc si se lasa cateva minute, dupa care se adauga peste ea ouale, nessul, zaharul vanilat, mieres si 100 gr. de zahar pudra din cele 150 de gr
– se amesteca energic pana se obtine o compozitie vascoasa
– intr-un castron se pune faina, cacaoa, praful de copt se amesteca bine si peste ele se adauga crema de ciocolata preparata anterior
– se amesteca bine si aluatul rezultat se da la frigider pentru 2 ore

 – dupa cele 2 ore, din aluat se formeaza bilute care se trec pe rand prin zaharul pudra ramas
– se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit pentru 15 minute (eu le-am tinut la 175 de grade)

Pofta buna!!!

8 comments

Lasă un răspuns la stefy Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.