Pui la ceaun
Una dintre cele mai delicioase mancaruri pe care o puteti pregati folosind un ceaun este puiul la ceaun. Chiar daca se face in baie de ulei, nu se intampla nimic daca il servim o data la mult timp.
Ingrediente:
– 1 pui
– 350 ml de ulei
– condimente dupa gust (eu am folosit oregano si condimente pentru friptura de pui)
– 2-3 catei usturoi
Mod de preparare:
– se curata bine puiul, se spala si se lasa la scurs
– se taie puiul apoi in bucati, se condimenteaza si se lasa 2-3 ore la frigider
– in ceaun se pune uleiul la incins si cand este incins se adauga bucatile de carne
– se acopera ceaunul cu un capac si se lasa carnea la prajit la foc mic, intorcandu-se din cand in cand pe ambele parti
– cand este aproape gata se adauga si usturoiul
– se serveste cu mamaliguta sau cu orice fel de garnitura
Pofta buna!!!
sunt sigura ca si cu sos si usturoi e gustos, doar ca noi nu prea mancam usturoi!!!
exact ca la mama acasa!!! spre rusinea mea e prima data cand fac, desi e o reteta atat de simpla si atata de delicioasa!!!
Vai,ce frumos arata puisorul acesta.Si cu mamaliga merge grozav de bine.Si eu i-am facut Dianei,dar cu mult sos si mult usturoi pentru ca asa-i place.Te pup!
Ca la mama acasa!Delicios!