Rasturnata cu mere
Prajitura aceasta merge facuta cu orice fel de fructe pentru ca este delicioasa in orice combinatie. Eu astazi am ales sa o prepar cu mere 🙂
Ingrediente:
– 1 kg mere
– 230 g zahar
– 3 oua
– 6 linguri faina
– un plic zahar vanilat
– un cubulet unt
– 1 kg mere
– 230 g zahar
– 3 oua
– 6 linguri faina
– un plic zahar vanilat
– un cubulet unt
Mod de preparare:
– se curata merele de coaja si se taie bucatele potrivite
– acestea se amesteca cu 3/4 din cantitatea de zahar si se aseaza intr-un vas yena tapetat cu unt /margarina
– se curata merele de coaja si se taie bucatele potrivite
– acestea se amesteca cu 3/4 din cantitatea de zahar si se aseaza intr-un vas yena tapetat cu unt /margarina

– albusurile se separa de galbenusuri
– se bate albusul spuma cu restul de zahar, apoi se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat si se omogenizeaza
– cand merele sunt gata, se scoate vasul din cuptor si se adauga compozitia preparata anterior, in asa fel incat merele sa fie acoperite bine
– se lasa la cuptor pana cand blatul trece testul scobitoarea
– cand este gata blatul, se scoate de la cuptor, se aseaza peste vasul yena o farfurie si se rastoarna cu grija pe farfurie
– in cazul in care doriti sa iasa mai mare prajitura, se dubleaza toate cantitatile
Pofta buna!!!
un deliciu pe placul meu!
Da,da, buna reteta asta!
Ador merele,asa ca-mi place muuult prajiturica ta.Te pup!
si mie imi plac prajiturile cu fructe!! tocmai de asta am si facut aceasta reteta!! abia astept sa iasa fructele de primavara!!!
Delicioasa! Imi plac foarte mult prajiturile cu mere si chiar mi-ai facut pofta! Pupici!