Rasturnata cu mere

Prajitura aceasta merge facuta cu orice fel de fructe pentru ca este delicioasa in orice combinatie. Eu astazi am ales sa o prepar cu mere 🙂
Ingrediente:
– 1 kg mere
– 230 g zahar
– 3 oua
– 6 linguri faina
– un plic zahar vanilat
– un cubulet unt
Mod de preparare:
– se curata merele de coaja si se taie bucatele potrivite
– acestea se amesteca cu 3/4 din cantitatea de zahar si se aseaza intr-un vas yena tapetat cu unt /margarina
 – se dau la cuptor jumatate de ora (sa se caramelizeze  putin)
– albusurile se separa de galbenusuri
– se bate albusul spuma cu restul de zahar, apoi se adauga galbenusurile, faina si zaharul vanilat si se omogenizeaza
– cand merele sunt gata, se scoate vasul din cuptor si se adauga compozitia preparata anterior, in asa fel incat merele sa fie acoperite bine
– se lasa la cuptor pana cand blatul trece testul scobitoarea

– cand este gata blatul, se scoate de la cuptor, se aseaza peste vasul yena o farfurie si se rastoarna cu grija pe farfurie

– in cazul in care doriti sa iasa mai mare prajitura, se dubleaza toate cantitatile

Pofta buna!!!

5 comments

Lasă un răspuns la stefy Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.