Milch Schnitte

De mult timp prajitura aceasta era trecuta ipe lista dulciurilor „de facut”, dar din diferite motive, tot a fost data la o parte, pana astazi cand nu am mai stat pe ganduri si m-am apucat de treaba.

Ingrediente:
Blat:
– 4 oua
– 100 ml ulei
– 5 linguri cu zahar
– 6 linguri faina
– 4 linguri lapte
– 1/2 plic praf de copt
– 2 linguri miere (daca nu aveti miere in casa o puteti inlocui cu zahar pudra)
– 2 linguri cacao

Crema
– 200 ml frisca lichida
– 200 g lapte condensat
– 1 plic intaritor de frisca
– 100 ml lapte
– 10 gr. gelatina (1 plic)
– 3 linguri miere de albine
– esenta de vanilie

Mod de preparare:
Blat:
– se separa albusurile de galbenusuri
– galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana se albesc
– faina se amesteca cu cacao si praful de copt si se adauga peste galbenusuri si se amesteca bine pana se incorporeaza faina
– peste aceastea se adauga si mirea, laptele si uleiul si se amesteca bine
– albusurile se bat spuma si se adauga in compozitia pregatita anterior, amestecand bine

– compozitia finala se imparte in 2 partie egale pentru cele doua blaturi
– intr-o tava tapetata cu hartie de copt se coc cele doua blaturi, in cuptorul preincalzit la 170 de grade (eu le-am tinut in cuptor circa 10 min) – nu folositi tava de la aragaz pentru ca este prea putina compozitie pentru ea, ci o tava de dimensiuni mai mici 

Crema:
– laptele condensat se amesteca cu 50 ml lapte
– gelatina se hidrateaza cu 3 linguri de apa si apoi se adauga in ceilalti 50 ml de lapte si se baga la cuptorul cu microunde pana se topeste gelatina
– dupa ce s-a topit, se adauga in laptele condensat si peste acesta se adauga si mierea si esenta
– frisca se mixeaza  pana se intareste cu intaritorul de frisca iar peste ea se adauga compozitia cu lapte condensat si se mai mixeaza putin
– compozitia se da la frigider circa 30 de minute
– apoi se intinde peste un blat se niveleaza cu grija, peste aceasta se adauga al doilea blat, se lasa la frigider circa 2 ore si apoi poate fi taiata si mancata cu pofta:P
– la cat de apreciata a fost, era sa raman fara poze la rezultatul final!!!:P

Pofta buna!!!

10 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.