Baghete cu masline si cascaval

Cum uneori ma apuca gatitul fara sa am o reteta anume in minte, improvizez cu ce gasesc prin frigider. Asa ca astazi am eliberat frigiderul de masline si am obtinut aceste delicioase baghete

Ingrediente:
– o foaie aluat foietaj
– masline fara simburi daca se poate -dar eu am folosit de cele cu samburi ca de astea aveam – am folosit vreo 10-12 masline
– cascaval – 100 gr. aproximativ
– un ou
– mac, susan (nu am folosit ca nu imi plac ff mult)

Mod de preparare:
– se mai intinde foietajul cu sucitoarea si se taie in doua parti egale
– pe o jumatate din aluat se pune cascavalul ras si maslinele taiate bucatele mai mari sau mai mici (dupa ce le-am scos samburii) si se acopera cu cealalta jumatate de aluat

 – se preseaza putin cu mina si se taie fasii late de aproximativ un deget
– se rasucesc cu grija, se pun in tava tapetata cu hirtie de copt, se ung cu ou batut si se presara cu susan/mac

– se coc la foc potrivit pina se rumenesc

Pofta buna!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.