Gogosi pufoase de post

Gogosile astea sunt atat de pufoase si gustoase ca nici nu iti dai seama ca sunt gogosi de post!!:)

Ingrediente:
– 2 cescute mici de apa calduta
– 3 linguri ulei
– 6 linguri zahar
– 1 plic de drojdie uscata
– esenta
– faina cat cuprinde
– ulei

Mod de preparare:
– se amesteca apa cu uleiul si se adauga zaharul
– dupa ce s-a dizolvat zaharul se adauga drojdia, esenta si faina cat cuprinde, pana rezulta aluatul care trebuie sa fie elasatic si sa se desprinda usor de pe peretii vasului de framantat
– se lasa la dospit ora, la loc cald

 – se unge planseta de lucru cu putin ulei si se intind foile de aluat de aproximativ 1 cm grosime
– se decupeaza gogosile cu un pahar sau cu forme si se pun la prajit in baie de ulei foarte bine incins

– se scot pe prosop de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei
– se servesc cu zahar pudra sau dulceata
– sunt foarte bune atat calde cat si reci!!!:)

Pofta buna!!!

De asemenea, ai putea dori...

8 răspunsuri

  1. stefy spune:

    multumesc, aurica!!!

  2. Aurica spune:

    arata bine si imi place ca le poti face de diferite forme, marimi, nu conteaza, ele tot gustoase si pufoase o sa iasa, frumoase pozele cu pregatirea "ritualului" de preparare a gogosilor 😀

  3. stefy spune:

    eu fac gogosi cand ori n-am timp destuld e altceva ori nu am multe ingrediente prin casa!!!:P

  4. Nu stiu de ce intotdeauna m-am ferit sa fac gogosi.
    Nu am facut decat odata de cand gatesc, dar trebuie sa ma pun si eu pe treaba fiindca de multe ori am cerere la asa ceva 🙂

  5. Danutza spune:

    mmmm, delicioase!!!

  6. stefy spune:

    serveste-te draga mea!!!:)

  7. "Fur" si eu una,ca tare-mi plac.Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.