Gogosi pufoase de post
Gogosile astea sunt atat de pufoase si gustoase ca nici nu iti dai seama ca sunt gogosi de post!!:)
Ingrediente:
– 2 cescute mici de apa calduta
– 3 linguri ulei
– 6 linguri zahar
– 1 plic de drojdie uscata
– esenta
– faina cat cuprinde
– ulei
Mod de preparare:
– se amesteca apa cu uleiul si se adauga zaharul
– dupa ce s-a dizolvat zaharul se adauga drojdia, esenta si faina cat cuprinde, pana rezulta aluatul care trebuie sa fie elasatic si sa se desprinda usor de pe peretii vasului de framantat
– se lasa la dospit ora, la loc cald
– se unge planseta de lucru cu putin ulei si se intind foile de aluat de aproximativ 1 cm grosime
– se decupeaza gogosile cu un pahar sau cu forme si se pun la prajit in baie de ulei foarte bine incins
– se scot pe prosop de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei
– se servesc cu zahar pudra sau dulceata
– sunt foarte bune atat calde cat si reci!!!:)
Pofta buna!!!
multumesc, aurica!!!
arata bine si imi place ca le poti face de diferite forme, marimi, nu conteaza, ele tot gustoase si pufoase o sa iasa, frumoase pozele cu pregatirea "ritualului" de preparare a gogosilor 😀
eu fac gogosi cand ori n-am timp destuld e altceva ori nu am multe ingrediente prin casa!!!:P
Nu stiu de ce intotdeauna m-am ferit sa fac gogosi.
Nu am facut decat odata de cand gatesc, dar trebuie sa ma pun si eu pe treaba fiindca de multe ori am cerere la asa ceva 🙂
mmmm, delicioase!!!
serveste-te draga mea!!!:)
"Fur" si eu una,ca tare-mi plac.Te pup!
bune tare! pup